Bahan lapisan bawah
- 400 gm/ 2 cwn pulut putih(direndam 3 jam)
- 2 cwn santan cair(kena sama dgn sukatan pulut)
- sedikit garam
Cara-cara
- Kukus pulut yg telah direndam tadi selamat 40 minit.
- Campurkan santan cair, garam, gaul sebati.
- Kemudian di tuangkan ke dlm pulut kukus n kacau sebati.Santan dgn pulut mesti sama parasnya.
- Kukus lagi selama 30 minit.
- setelah masak,tekan pulut tadi sehingga mampat.
Bahan lapisan
- 2 cwn santan pekat
- sedikit daun pandan-diblen
- 1 cwn tepung gandum
- 3/4 cwn gula(nak manis-1 cwn gula)
- 1 biji telur
- sedikit garam
- sedikit pewarna hijau
Cara-cara
- Blender semua bhn tadi n tapiskan.
- Tuangkan adunan ke atas pulut yg telah di tekan.
- Kukus selama 40 minit, setiap 10 minit dibuka utk buang wap air.
- Sejukkan hidang hidangkan.
0 comments:
Catat Ulasan