Bahan-bahan:
- 2 cawan sagu putih - bersihkan dan toskan
- 4 mangkuk santan
- Sehelai daun pandan
- Sedikit halba
- Sehiris nipis halia
- Gula pasir secukupnya
- Secubit garam
Cara-cara
- 2 cawan sagu putih - bersihkan dan toskan
- 4 mangkuk santan
- Sehelai daun pandan
- Sedikit halba
- Sehiris nipis halia
- Gula pasir secukupnya
- Secubit garam
- Masukkan sagu ke dlm bekas besar dan tuang air panas mendidih sdkt2 .
- Buat hingga sagu blh dikepal dan ketepikan.
- Masak santan bersama daun pandan, halia, halba, garam dan gula hingga mendidih.
- Masukkan sagu yg telah dikepal td dan masak hingga sagu betul2 masak.
- Sejukkan dan sedia dihidangkan
- Masukkan sagu ke dlm bekas besar dan tuang air panas mendidih sdkt2 .
- Buat hingga sagu blh dikepal dan ketepikan.
- Masak santan bersama daun pandan, halia, halba, garam dan gula hingga mendidih.
- Masukkan sagu yg telah dikepal td dan masak hingga sagu betul2 masak.
- Sejukkan dan sedia dihidangkan
0 comments:
Catat Ulasan