Bahan untuk biskut
- 300 gram mentega
- 400 gram tepung gandum
- 100 gram gula aising
- 120 gram susu tepung penuh krim
- 100 gram tepung jagung
Cara membuatnya
- Pukul mentega dan gula hingga kembang dan gebu. Masukkan tepung gandum, susu tepung dan tepung jagung perlahan-lahan. Gaul rata dan sebati.
- Canai doh dan terap mengikut acuan kegemaran
- Bakar dalam oven pada suhu 180 C selama 15 minit
Bahan Aising untuk hiasan
- 1 1/2 biji telur putih
- 150 gram aising
- 15 gram tepung jagung (diayak)
- sedikit coklat emulco
- Pukul putih telur hingga kental. Masukkan gula ising sedikit demi sedikit
- Masukkan tepung jagung
- Gunakan pam. Hias pada
- permukaan biskut dan corakkan dengan coklat emulco mengikut corak kesukaan
- Biar hingga biskut dan aising kering dan keras. Jika suka bakar sekali lagi.
0 comments:
Catat Ulasan