Bahan-bahan Kulit
- 50g tepung gandum
- 20g tepung jagung
- 1 biji telur
- 2 sudu besar gula halus
- 3 sudu besar butter dicair
- 160ml air
- 40ml susu segar
- 1 sudu kecil esen vanilla
- secubit garam
- sedikit pewarna
- Ayat tepung, masukkan gula. Kemudian masukkan susu segar, garam, telur, esen vanilla, butter cair, air, gula halus dan sedikit pewarna.
- Pukul sehingga sebati.
- Tapiskn adunan, kemudian panaskn non stick pan dengan sedikit minyak.
- Selepas itu tuangkan sesenduk kecil adunan dalam kuali dan masak seketika (tak perlu dibalikkan)
- Ulang sehingga adunan habis dimasak.
Bahab-bahan Inti
- isi durian yang di buang biji
- 150ml whipping cream
Cara-cara
- Pukul whipping cream sehingga kembang sehingga menjadi cream.
- Masukkan isi durian dan kacau sebati.
- Letak kulit yang telah dimasak tadi, kemudian letakkan inti yang telah dibuat tadi ditengah-tengah.
- Lipat kulit seperti lipat popia.
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
BalasPadam