Isnin, 28 Mei 2012

Resepi Puding Karamel

Resepi Puding Karamel





















Bahan-bahan A
  • 10 biji telur gred A@ B
  • 1 tin susu cair
  • 2 sudu teh asing vanilla
  • 5 sudu besar gula halus

Bahan-bahan B
  • 6 sudu besar gula halus
  • 3 sudu besar air

Cara-cara
  1. Panaskan air kukusan sampai mendidih.
  2. Campurkan telur, gula halus dan asing vanilla.
  3. Pukul sehingga kesemua bahan tadi kembang.
  4. Masukkan susu cair dan pukul sebati
  5. Panaskan bahan B sehingga cair dan hangus.
  6. Masukkan bahan B kedalam acuan, kemudian masukkan bahan A yang telah dipukul tadi.
  7. Kukus sehingga 1 jam sehingga masak.
  8. Sedia untuk dihidang.