Bahan-bahan
- 1/2kg kaki ayam yang telah diproses
- 3 labu bawang jerut
- 5 tangkai cili padi
- 1 biji buah tomato masak
- 3 biji limau nipis( diambil jusnya)
- Kicap sotong secukupnya
- air bawang jerut secukupnya
- 1tangkai daun ketumbar
- 1/2 batang bunga gantang
- 2 tangkai serai
- 1/2 labu bawang besar
- 1/2 batang carrot
- sedikit sos cili
- ajinomoto
Cara-cara
- Potong kaki ayam yang telah diproses tadi, kemudian rendam dalam air panas selama 10 minit. Angkat dan sekat.
- Potong semua bahan-bahan halus-halus.
- Gaulkan bahan-bahan yang dipotong tadi bersama kaki ayam, masukkan air bawang putih, kicap sotong dan sedikit ajinomoto.
- Akhir sekali masukkan sedikit sos cili untuk kelihatan sedikit merah, kacau sehingga sebati.
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
BalasPadam