Isnin, 17 September 2012

Resepi Kailan Ikan Masin

Resepi Kailan Ikan Masin


















Bahan-bahan

  • 500 g sayur kailan dipotong
  • 100 g udang dibuang kulit
  • 1 s/b sos tiram
  • 1 biji cili merah dipotong 
  • 3 ulas bawang putih
  • 1 biji bawang besar dipotong
  • 2 keping isi ikan masin / jeruk
  • sedikit kicap ikan

Cara-cara
  1. Tumis bawang putih putih hingga naik bau, kemudian masukkan bawang besar, kacau hingga layu.
  2. Masukkan isi ikan masin dan goreng hingga naik bau, masukkan udang kacau hingga kekuningan.
  3. Masukkan sayur kailan, cili, sos tiram dan kicap ikan. Kacau dalam 2 minit sebelum diangkat.
  4. Sedap dihidangkan bersama nasi putih dan tomyam.