Bahan-bahan
- 250g telur
- 1 cawan gula
- 1 1/2 cawan tepung gandum
- 1 sudu ovelette
- 1 sudu teh esen vanilla
- blueberry, strawberry, coklat
- sedikit pewarna
Cara-cara
- Panaskan oven pada suhu 200 darjah. Sapu acuan dengan minyak dan masukkan ke dalam oven sementara menyediakan adunan bahulu.
- Pukul gula, telur, vanilla dan ovalette hingga betul- betul kembang dan putih.
- Masukkan tepung dan pukul lagi hingga betul-betul kembang.Jika suka boleh tambah pewarna dan perisa pada adunan tadi.
- Keluarkan acuan dari oven dan masukkan adunan ke dalam acuan hampir penuh.
- Bakar 10-15 minit bergantung pada oven masing-masing hingga masak. Kalau nk letak filling, masukkan adunan dalam acuan separuh penuh dan kemudian letakkan filling di tengah-tengah. Tambah lagi adunan di atasnya hingga hampir penuh acuan dan bakar.