Khamis, 11 Julai 2013

Puding triffle



















Bahan-bahan

  • 1 biji kek swiss roll
  • 1 tin susu cair
  • 1 tin buah koktail
  • 1 tin air utk masak kastad - saiz tin susu cair
  • 1 peket jelly 
  • 4 sudu besar kastad
  • 7 sudu gula
  • 1 litter air utk masak jelly

Cara-cara
  1. Potong kek swiss roll lebih kurang 2 inci, kemudian susun dalam bekas dan masukkan sedikit air fruit ke atas kek tadi supaya lembap.
  2. Masakkan susu cair, air, gula dan kastad. Kacau hingga pekat dan tuang ke atas kek tadi.
  3. Taburkan buahan koktail di atas kastad.
  4. Akhir sekali masak jelly bersama air dan masak sehingga jelly cair, kemudian tuang ke atas buah-buahan koktail tadi.
  5. Sedap dimakan ketika sejuk.



0 comments:

Catat Ulasan