Bahan-bahan Kulit
- 8 biji telur gred B
- 250g butter
- 2 sudtu teh gula halus
- 500g Air
- 300g Tepung Gandum
- 1 sudu kecil baking powder
- Sedikit Garam
Cara-cara
- Masukkan air, gula, butter dan sedikit garam. Masak sehingga mendidih, kemudian angkat masukkan tepung gandum, kacau sehingga sebati.
- Biarkan sejuk seketika.
- Kemudian masukkan adunan kedalam mixer, pukul adunan besama dengan telur yang dimasukkan sebijik demi sebijik, pukul sehingga adunan berkilat.
- Masukkan adunan kedalam piping bag deng nozzle, kemudian piping sehingga adunan abis.
- Bakar dengan suhu 200c selam 20-25 minit.
Bahan-bahan Filling
- 1 litter susu segar
- 200g gula
- sedikit garam
- 120g tepung kastad
- Masakkan susu bersama gula sehingga mendidih, kemudian masukkan sedikit garam.
- Selepas itu masukkan tepung kastad, kacau dendan api perlahan, kacau hingga pekat dan kental.
- Akhir sekali pipping filling dalam kulit tadi.
- Sedia untuk dimakan.