Bahan-bahan
- 1 paket kuey teow
- 5 biji telur dipukul
- minyak masak
- 100 g udang basah buangkan kulit
- 150 g ayam dihiris
- 1 keping fish cake potong nipis
- 3 ulas bawang putih dicincang
- 100 g brokoli dipotong
- 100 g bunga kubis dipotong
- 100 g carrot potong kecil
- 3 sudu besar tepung jagung
- 1 cawan air
- 1 kiub ayam
- 1 sudu besar lada sulah
- garam dan sedikit gula
- Kacau telur bersama kuew tiaw, kemudian goreng sampai masak.
- Tumis sedikit bawang putih hingga agak garing dan masukkan ayam, udang dan fish cake.
- Masukkan tepung jagung yang telah dicampur air dan kacau-kacau supaya tepung tidak bergentel.
- Campurkan brokoli, carrot, dan bunga kobis. Tutup api dan kacau.
- Tuang kuah ke atas kuew tiaw dan hidangkan. Sedap dimakan panas-panas.